Nu är det Jul och adjö!

Äntligen är julen här!Tomten
Det blir ett sorgligt farväl av den här julbloggen, jag hoppas verkligen ni har tyckt om den.
Jag visste redan när jag startade bloggen att den skulle bli kortvarig, men nu känns det jobbigt att lägga ner den ändå.
Allt som allt, 26 november till 24 december, fick julbloggen 1146 besökare, och 179 som kom tillbaka för att besöka bloggen flera gånger.
Jag har uppskattat varenda en av er, det kan ni vara säkra på!
Om du känner att du längtar efter julen nästa år så kan du ju faktiskt gå in här ändå, för jag kommer inte att ta bort domänen. Kanske det kommer många besökare efter julen också, vem vet?
Vi får bara hoppas att jag kan ta upp julbloggen nästa år igen ;)

Julia önskar er God Jul och ett Gott Nytt År!

Reklam på TV

alladinaskJag kan inte sluta tänka på den här löjliga Aladdin-reklamen. Jag vet inte om ni har sett den, men det är en man som firar jul hos hans flickväns familj. Alla sitter runt soffbordet och mannen berättar om hur hans familj firar jul. Så skickar dom runt en Aladdin-ask runt bordet, och mannen sitter och proppar munnen full med praliner medan han berättar. Bredvid honom sitter en liten pojke (jag antar att det ska vara flickvännens lillebror eller nåt) och väntar ivrigt på att asken ska komma till honom. Sen slutar mannen äta och skickar vidare asken till den lilla pojken. Alla pustar ut.
Pojken ser att det bara är likörpralinerna kvar. Mamman/farmorn/mormorn skyndar sig att snällt säga till pojken:
”På julen får man ta från det undre lagret.”
Pojken tar bort det övre lagret, men då rycker mannen tillbaka asken från pojken och säger:
”Jaha, det får man aldrig i min familj!”

Jag tycker att just den reklamen är väldigt rolig – om än löjlig – men jag vet inte om jag tycker att det är helt okej att företag utnyttjar julen till sina reklamer.
Jag menar, visst, man kanske köper massa saker på julen, men det är ju inte meningen att allt ska handla om konsumtion. Vad tycker ni?

Julmusik!

Absolute ChristmasAbsolute ChristmasNu är det väl ändå dags att plocka fram julmusiken!
Jag kan ju säga att Absolute Christmas är en toppenskiva för den som gillar julmusik. Ett pangköp!
Dom släpper den varje jul, fast med tillägg varje år. Vi har haft den sen länge tillbaka, så jag vet faktiskt inte vilka dom nyare låtarna är, men mina två favoriter på den skivan, och bland alla jullåtar, är ”Just D – Nu är det jul igen” och ”Adolfsson & Falk – Mer jul”.
En köpvärd skiva, verkligen!

I vår familj…

Nu tänkte jag berätta lite om hur min familj brukar fira julaftonen.
Dagen innan har vi klätt granen och pyntat lite allmänt.
Vi vaknar på morgonen och går ner. Där har M pyntat fint med levande ljus, små änglar, stjärnor och sånt där krims-krams. Det är jättemysigt.
Där finns också våra julstrumpor i blå sammet med en liten överraskning i.Julstrumpan

Sen äter vi frukost tillsammans (vilket vi annars aldrig gör eftersom vi är 5 personer som bor hemma), och då äter vi såklart tomtegröt. Vi har också mandel i, men det är inget speciellt som händer den som får mandeln, det är mest bara för kuls skull.
Sen har vi en allmänt mysig morgon och förmiddag tillsammans.

Lite senare, vid eftermiddagen åker vi till/kommer släkten (oftast är det vi som åker till våran farmor). Då lägger man alla presenter i en hög på mattan och äter en rejäl jullunch. Sen, när dom äldre fortfarande sitter kvar vid bordet tittar jag på Kalle Anka. Ett tag efter det är det presentutdelning. Då brukar jag vara ”nisse” och dela ut presenter till alla ifrån högen.
Sen pratar man och umgås och har kul och sen är det dags för släkten/oss att åka hem.

På kvällen så går alla och lägger sig med tankarna fortfarande svävande kring den trevliga, mysiga och vackra julaftonen man haft.

Julkalendern i TV

Julkalendern i TV i år kommer att heta En Decemberdröm.
På SVT:s hemsida står det att den handlar om en pojke som heter Bobo. Han mamma är jättekonstig. Han hamnar i någon slags koma. Han drömmer om en underlig värld där han träffar chefen för Tröstarna, dom underjordiska änglarna som tröstar jordemänniskorna när dom är ledsna.

Hmm… vi får väl se hur det blir…

Den bästa julkalendern!

Mysteriet på GreveholmVilken tycker du är den bästa julkalendern?

Själv älskar jag fortfarande Mysteriet på Greveholm. Vi har den på VHS, och jag har sett den minst tusen gånger.
Anna-Lena Brundin är perfekt som den konstiga och naiva flourtant-mamman, och dom andra skådespelarna gör också stora insatser.
Den innehåller mysterium, romantik, humor, spöken, en prinsessa, ett skelett, och mycket mer.
Om du inte har sett den här rekommenderar jag starkt denna julkalender. Även fast jag kan alla repliker utantill blir den aldrig tråkig. Den roligaste och bästa julkalendern någonsin tycker jag.