Reklam på TV

alladinaskJag kan inte sluta tänka på den här löjliga Aladdin-reklamen. Jag vet inte om ni har sett den, men det är en man som firar jul hos hans flickväns familj. Alla sitter runt soffbordet och mannen berättar om hur hans familj firar jul. Så skickar dom runt en Aladdin-ask runt bordet, och mannen sitter och proppar munnen full med praliner medan han berättar. Bredvid honom sitter en liten pojke (jag antar att det ska vara flickvännens lillebror eller nåt) och väntar ivrigt på att asken ska komma till honom. Sen slutar mannen äta och skickar vidare asken till den lilla pojken. Alla pustar ut.
Pojken ser att det bara är likörpralinerna kvar. Mamman/farmorn/mormorn skyndar sig att snällt säga till pojken:
”På julen får man ta från det undre lagret.”
Pojken tar bort det övre lagret, men då rycker mannen tillbaka asken från pojken och säger:
”Jaha, det får man aldrig i min familj!”

Jag tycker att just den reklamen är väldigt rolig – om än löjlig – men jag vet inte om jag tycker att det är helt okej att företag utnyttjar julen till sina reklamer.
Jag menar, visst, man kanske köper massa saker på julen, men det är ju inte meningen att allt ska handla om konsumtion. Vad tycker ni?

En reaktion på “Reklam på TV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + 18 =