I vår familj…

Nu tänkte jag berätta lite om hur min familj brukar fira julaftonen.
Dagen innan har vi klätt granen och pyntat lite allmänt.
Vi vaknar på morgonen och går ner. Där har M pyntat fint med levande ljus, små änglar, stjärnor och sånt där krims-krams. Det är jättemysigt.
Där finns också våra julstrumpor i blå sammet med en liten överraskning i.Julstrumpan

Sen äter vi frukost tillsammans (vilket vi annars aldrig gör eftersom vi är 5 personer som bor hemma), och då äter vi såklart tomtegröt. Vi har också mandel i, men det är inget speciellt som händer den som får mandeln, det är mest bara för kuls skull.
Sen har vi en allmänt mysig morgon och förmiddag tillsammans.

Lite senare, vid eftermiddagen åker vi till/kommer släkten (oftast är det vi som åker till våran farmor). Då lägger man alla presenter i en hög på mattan och äter en rejäl jullunch. Sen, när dom äldre fortfarande sitter kvar vid bordet tittar jag på Kalle Anka. Ett tag efter det är det presentutdelning. Då brukar jag vara ”nisse” och dela ut presenter till alla ifrån högen.
Sen pratar man och umgås och har kul och sen är det dags för släkten/oss att åka hem.

På kvällen så går alla och lägger sig med tankarna fortfarande svävande kring den trevliga, mysiga och vackra julaftonen man haft.

En reaktion på “I vår familj…

 1. yo julia

  vilcken fin julblogg det säjer jag nu yo på ett skalat juläpple tio av tio

  julen strår för dörren det säjer jag nu också stamprar av sej snön

  men

  hur ska vi göran med dom som inte frår julklapprar barnen i kanske uganda som inte har någera föräldrar det undrar jag nu eftrersom dom har dött i aids

  jag vill att allra ska ha en jul men hur ska tomten göran med dom som inte ingnenting någnonting har det är mitt julproblem min julnöt att knäckra

  eftersom jag gillrar ju julen också knäckren också nöttrerna

  ska man gje bort hela julen till dom som egjentligen behövrer den det undrar jag nu

  yo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 9 =